Deep Listening:

Luisteren doen we vaak maar we staan er zelden bij stil. Hoe blijven we in contact met de ander en met onszelf zodat we ons niet in die ander verliezen of niet meer weten wat van de ander is en wat van jou. De methode van Deep Listening, zoals deze ontwikkeld is door Rosamund Oliver, geeft handvatten om bewust te worden van onze eigen luistergewoontes. Het is een training die uitgaat van eigen ervaringen. We gaan dus geen rollenspellen doen. Je krijgt een stuk theorie die we vooral door praktische oefeningen gaan ervaren! Ook een unieke kans om, in een veilige omgeving, feedback te krijgen op je eigen luisterhouding. Kennis maken of verdiepen van deze methode en er gebruik van (kunnen) maken is 'werk in uitvoering'. Het vraagt lef om te vertrouwen op jezelf als luisteraar en op het proces van degene naar wie je luistert! 

Algemeen

heb je zelf een groep van minimaal 6 mensen dan kan met jullie een datum en plaats gepland worden om een training/workshop van 1/2 dag, 1 dag of meerdaagse te volgen, life of online!

 

Workshop: Kracht van (online) luisteren; Awareness Centred Listening Online (ACLO)

In deze interactieve en ervaringsgerichte online workshop maak je kennis met de methode ACLO. Een kans om te merken of deze methode iets is om je in te verdiepen of om je opgedane ervaring met ACLO of Deep Listening weer eens ‘op te frissen’.

Ook merk je dat je je online sterk verbonden kunt voelen met de ander. Vanuit deze ervaring kun je een keuze maken om wel/niet door te gaan om de kracht van luisteren te (her)ontdekken.

Data voor de workshop: dinsdag 14 mei of maandag 7 oktober 2024 van 19.30-21.30

kosten € 20,00

Meld je aan en je krijgt de week voorafgaand aan de bijeenkomst een mail met info en de ZOOM link om deel te kunnen nemen.

 

Oefenbijeenkomsten

Data: 2024

26/6 - 14/8 - 25/9 - 13/11 - 11/12  19.00-21.00 u.

Heb je al eens een Deep Listening workshop of training gevolgd ( bij mij of iemand anders, life of online) dan kun je mee doen met de online oefenbijeenkomsten.

Duur 2 uur

Programma: meditatie, praktische oefening met L-S-O (alle 3 de rollen oefenen), feedback op het luisteren, en afsluitende meditatie/tekst/stil zitten samen.

We doen dit met gedeelde verantwoordelijkheid. Ik stel mijn ZOOM account hiervoor beschikbaar. Er zijn geen kosten aan verbonden.